Avond van de poëzie 2018 in Poppodium Volt

Foto: De Domijnen

Op vrijdagavond 18 mei om 20:00 uur vindt de zevende editie van de Avond van de Poëzie traditiegetrouw plaats in Poppodium VOLT De Domijnen.

Dichter Quirien van Haelen presenteert een sfeervolle en spannende avond rondom gedichten, livemuziek en beeldende kunst. Je ziet een optreden van dichter Jan Boerstoel. Zijn poëzie kent een melancholische ondertoon, maar geeft ook vaak een humoristische knipoog. Dat blijkt uit de vele lied-, cabaret- en kleinkunstteksten die hij schreef voor bekende artiesten als o.a. Karin Bloemen, Youp van ’t Hek. Verder zal Alexis de Roode te gast zijn. Hij heeft meerdere dichtbundels op zijn naam staan, waaronder Gratis tijd voor iedereen. Daarnaast betreedt Else Kemps het podium. Zij is bekend van het radioprogramma van Gielen Beelen. De jonge, talentvolle dichter Ids Kusters uit Born laat ook van zich horen.

De poëtische voordrachten worden afgewisseld met livemuziek van de uit Maastricht afkomstige singer-songwriter Aïcha Cherif. EVA, winnaar van de voorronde Kunstbende Limburg Taal 2018, laat horen waarom ze gewonnen heeft. Beeldende kunst en poëzie blijken nauw met elkaar verbonden. Dit komt tot uiting in kunstwerken van groep NU en gedichten van Pieter Theunissen en Anke Cuijpers.

Vrijdag 18 mei 20:00 uur
Poppodium Volt De Domijnen
Odasingel 88, 6131 GZ Sittard
Gratis toegang

Cookieinstellingen