Oppositie roert zich in aanloop naar installatie nieuwe college

Op 24 mei werden er al nieuwe burgerleden geïnstalleerd.
Op 24 mei werden er al nieuwe burgerleden geïnstalleerd.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen week werd het coalitieakkoord ondertekend, vanavond wordt in de raadszaal in Geleen het nieuwe College van B&W geïnstalleerd.

Tevens worden dan de nieuwe raadsleden geïnstalleerd die de raadszetels innemen die vrijkomen door het doorschuiven van Leon Geilen en Pieter Meekels (beiden gob), Kim Schmitz (GroenLinks) en Jos Bessems (DNA) van de gemeenteraad naar het college.

Berry van Rijswijk keert na vier jaar wethouderschap in Meerssen terug op het pluche in Sittard-Geleen, ditmaal voor het gob. Verder wordt Felix van Ballegooij wethouder namens de SP en Eefje Joosten namens de VVD.

De nieuwe coalitie bestaat dus uit 7 wethouders die samen 5,5 fte invullen, even veel als het vorige college. Dat was al gelijk goed voor kritiek van oppositiepartij PVV, omdat daarmee een eerder besluit om de komende periode met 4,5 fte aan wethouders te functioneren aan de kant werd geveegd. En nu blijkt er gedoe te zijn rond de te laat gepubliceerde agenda voor de raadsvergadering van vanavond. Dat had uiterlijk op 27 mei moeten gebeuren en niet op 29 mei. Daarom heeft de oppositie burgemeester Cox gevraagd om een nieuwe datum voor de raadsvergadering vast te stellen. De burgemeester houdt echter vast aan vandaag, zo meldt De Limburger. De raadsvergadering begint om 19:30 uur.

De nieuwe gezichten van het college van Sittard-Geleen

Cookieinstellingen