Maatjes Tref 2018 brengt ruim 11 mille op voor de CliniClowns

Opbrengst editie 2017
Opbrengst editie 2017
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 15 juni vond bij De Limbourg in Sittard de zesde editie plaats van de Maatjes Tref Zitterd. Op deze jaarlijkse benefietavond wordt het eerste vaatje haring geveild.

De opbrengst daarvan komt ten goede aan een goed doel. Het afgelopen jaar werden de Èngele van Zitterd-Gelaen verblijdt met een forse cheque (zie foto), waarmee een nieuwe diepvriesruimte voor etenswaren kon worden aangeschaft, enkele kleine investeringen konden worden gedaan op het gebied van huisvesting en waarmee gezinnen konden worden geholpen met extra eten en kleding. Verder kon een bedrag opzij worden gezet om toekomstige problemen mee op te kunnen vangen.

Voor het goede doel 2018 CliniClowns voor dementie waren directeur Coen Abbenhuis en Limburgs CliniClown-ambassadrice Gonnie Beurskens aanwezig. Als Veilingmeesters traden De Anitaas op. Coby, Estelle en Joke zijn onder andere bekend van het Sittardse Smartlappenfestival. Ze deden alle moeite om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Het hoogste bod werd uitgebracht door Kallen Accountants en Adviseurs uit Geleen. De totale veiling bracht – inclusief de giften en toezeggingen van het aanwezige publiek, het mooie bedrag van ruim elfduizend euro op.

Naast De Anitaas werkten ook Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje en DJ Dyral mee aan deze avond. De organisatie kijkt terug op een geslaagde zesde Maatjestref dankt de vele donateurs voor hun bijdrage.

De Anitaas
Cookieinstellingen