Nils Valkenborgh is de Stoerste papa van Sittard 2018

Op zaterdag, daags voor Vaderdag, werden in het centrum van Sittard allerlei activiteiten georganiseerd onder de noemer Sjtoere Manne Daag.

De historische Markt was veranderd in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams streden om de titel ‘Sterkste Team van Sittard’, waar een vuurvreter vuur spuwde én vrat en waar gratis lekkere hamburgers werden weggegeven. Op diverse plekken in de stad was er live muziek. Het sterkste team van Sittard werd team 2 van Anytime Fitness, dan in de finale het viertal van team ‘Lief klein en onschuldig’ versloeg.

Hoogtepunt van deze zeer gezellige dag was toch wel de verkiezing van de Stoerste papa van Sittard.

Het Sittardse Centrummanagement had uit tientallen inzendingen waarin kinderen motiveerden waarom hun papa de stoerste van allemaal was er 10 gekozen. Alle trotse vaders ontvingen een mooi geschenkenpakket, dat werd aangeboden door de onlangs in Ligne geopende vestiging van COOP. Verder werd uit de tien geselecteerde vaders er eentje middels een willekeurige trekking aangewezen als degene die zich een jaar lang Stoerste papa van Sittard mag noemen. Die eer viel te beurt aan Nils Valkenborgh. Als extra prijs mag hij met zijn gezin een weekendje erop uit met een fraaie nieuwe Toyota, beschikbaar gesteld door Auto Mengelers.

Zijn stiefzoon Lev (6 jaar oud) motiveerde waarom mama’s vriend voor hem de stoerste papa is. “Mijn papa is de stoerste omdat hij acrobaat is en mij al de coolste trucjes probeert te leren. Dan hangt hij zijn ‘aerial straps’ op in het bos en gaan we zo hoog mogelijk slingeren. Maar hij kan ook heel goed skaten en leert mij skateboarden en inlineskaten. Hij is nergens bang voor!” En dan nog een hele mooie toevoeging van Lev’s mama: “Nils heeft er bewust voor gekozen om de papa van Lev te worden toen we elkaar 4,5 jaar geleden ontmoetten. Ondanks dat er geen biologische verwantschap is met Lev is hun band sterker dan ik ooit had durven hopen!”

We wensen alle papa’s een hele fijne Vaderdag!

Cookieinstellingen