De Marotte laten opstappen van hun Vorst even bezinken

Frits van Beek als Vorst Marot in 2015
Frits van Beek als Vorst Marot in 2015
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Woensdagavond heeft Vorst Marot Frits I (van Beek) van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd per direct zijn functie neergelegd.

Hij deed dat aan het begin van een Marottevergadering, naar eigen zeggen vanwege een verschil van inzicht met een deel van de vereniging over de te volgen koers. Op de website van De Marotte staat eenzelfde verhaal.

De wijze waarop en de intensiteit waarmee carnaval wordt gevierd is – zoals tal van andere zaken in de maatschappij – voortdurend aan verandering onderhevig. Over de wijze waarop de stadscarnavalsvereniging met al die veranderingen om moet gaan richting toekomst kon men het intern niet eens worden. Daarop heeft Frits van Beek zijn functie als Vorst Marot en voorzitter neergelegd. Dat Van Beek niet alleen stond in zijn beslissing mag blijken uit het feit dat ook vijf andere leden zijn opgestapt, waaronder twee bestuursleden.

“Het was een weloverwogen beslissing van Frits en de vijf andere opgestapte leden. We waren het erover eens dat we het niet eens konden worden en hebben respectvol afscheid van elkaar genomen,” zo laat een lid van De Marotte weten.

De resterende 10 leden van de Wieze Raod van de Marotte komen volgende week bij elkaar om te praten over ‘hoe het nou verder moet’.

Het lijkt zaak om daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te krijgen. De vakantieperiode staat voor de deur. Eind augustus staat het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkoer op het programma en voor je het weet is het 11 november. Verder zal er snel een opvolger voor de teruggetreden Vorst moeten worden gevonden, omdat hij degene is die de opvolger van de regerend stadsprins van Sittard kiest.

Cookieinstellingen