Badeendenrace Philharmonie én KènjerFest in centrum Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag is er van alles te beleven in het centrum van Sittard. En het is tevens koopzondag.

Het Sittardse Centrummanagement organiseert vandaag de eerste editie van het KènjerFest, een festival speciaal voor (gezinnen met) jonge kinderen. De binnenstad bruist van de activiteiten waaraan iedereen gratis mee kan doen.

» KènjerFest

En daarnaast is er ook een ludieke activiteit aan de boorden van de Keutelbeek tegenover Ligne. Daar organiseert de Sittardse Philharmonie zijn tweejaarlijkse badeendenrace. Ooit begonnen als een ludiek geintje maar uitgegroeid tot een gezellig familie-evenement. Dit jaar wordt de badeendenrace voor het eerst gehouden in het centrum van de stad bij Ligne. Er zijn leuke prijzen te winnen en de opbrengst van de races komt ten goede aan het instrumentenfonds van de Phil. De races worden door Tom Jessen voorzien van live commentaar.

Vandaag middag 24 juni organiseert de Philharmonie Sittard de vierde editie van de Sittardse badeendenrace.

Wat begon als een ludiek geintje is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig familie-evenement waarbij plezier en lol voorop staan.

In tegenstelling tot de voorgaande edities zal het evenement niet plaatsvinden in het Sittardse stadspark, maar in hartje centrum van van Sittard. Aan de oevers van de Keutelbeek, ter hoogte van Ligne, wordt een tientallen meters lang parcours uitgezet waar vanaf 14:00 uur de diverse races zullen plaatsvinden.

» Badeendenrace Philharmonie

Cookieinstellingen