Vijfde etappe BinckBank Tour gewonnen door Magnus Cort Nielsen

archieffoto
archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag werd andermaal een bij voorbaat als sprintersetappe aangemerkte rit in de BinckBank Tour niet met een massaprint beslecht.

De 209,2 kilometer lange etappe van Sint-Pieters-Leeuw (bij Brussel) naar Lanaken was pas 7 kilometer onderweg toen Magnus Cort Nielsen, Jonas Rickaert en Nederlands kampioen bij de beloften Julius van den Berg ontsnapten uit het peloton. Ze kregen gezelschap van Alexis Gougerard en wisten een maximale voorsprong van een kleine 5 minuten op te bouwen. En ook met het naderbij komen van de eindstreep in Lanaken wisten ze uit de greep van het peloton te blijven. Op 6 kilometer voor de finish was het gedaan voor Rickaert, hij reed lek en finishte als vierde, enkele seconden voor het peloton.

De sprint à trois werd gewonnen door de Deen Magnus Cort Nielsen. Julius van den Berg finishte als tweede en de Fransman Alexis Gougerard werd derde. Het peloton kwam net als in de derde etappe te laat op stoom om het drietal nog voor de finish in te rekenen en kwam 33 tellen na de winnaar over de finish.

Het klassement ziet er na 5 etappes als volgt uit:

  1. Matej Mohoric (Slo)
  2. Sean De Bie (Bel) + 0.03
  3. Stefan Küng (Zwi) + 0.22
  4. Maxime Vantomme (Bel) + 0.28
  5. Michael Matthews (Aus) + 0.31
  6. Taco van der Hoorn (Ned) + 0.32
  7. Victor Campenaerts (Bel) + 0.36
  8. Søren Kragh Andersen (Den) + 0.37
  9. Maximilian Schachmann (Dui) + 0.41
  10. Alex Dowsett (GB) z.t.

Zaterdag wordt de zesde en voorlaatste etappe verreden van Riemst naar het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De rit voor over ruim 180 kilomter voert over een pittig heuvelachtig parcours met tal van elkaar snel opvolgende kilmmetjes. De finish wordt omstreeks 16:15 uur verwacht.

Cookieinstellingen