Parkeren in straten bedrijventerrein bij Fortunastadion verboden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdag wordt op en rond het Tom Dumoulin Bike Park en het aangrenzende stadion van Fortuna Sittard grote drukte verwacht.

’s Middags finisht de zesde etappe van de BinckBank Tour op het bike park. Daar vieren de supporters van Fortuna Sittard een feestje ter gelegenheid van de terugkeer in de Eredivisie na 16 jaar Eerste Divisie. En ’s avonds om 20:45 uur zitten er naar schatting ruim 10.000 toeschouwers in het stadion om de eerste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen landskampioen PSV mee te maken.

Parkeren in de nabijheid van het stadion wordt – niet alleen zaterdag – rond de thuiswedstrijden van Fortuna Sittard voortaan lastiger. In de straten in de omgeving van het stadion bestaat al sinds jaar en dag een parkeerverbod, maar daar werd met name tijdens de thuiswedstrijden van Fortuna Sittard lankmoedig mee omgesprongen. Dat gaat nu veranderen: er zal voortaan vaker worden gehandhaafd.

Dat heeft alles te maken met het garanderen van de veiligheid in de omgeving. De afgelopen 16 seizoenen in de Eerste Divisie was het aantal mensen dat de thuiswedstrijden bezocht vaak niet hoger dan 1500. Met die aantallen bezoekers leverden fout geparkeerde auto’s geen extra veiligheidsrisico op. Maar nu Fortuna Sittard is gepromoveerd naar de Eredivisie en er alleen al ruim 5.000 seizoenkaarten zijn verkocht vreest de gemeente voor parkeeroverlast en onveilige situaties. Om die tegen te gaan zal er naar verwachting vaker handhavend moeten worden opgetreden dan in het verleden, zo heeft een gemeentewoordvoerster laten weten aan dagblad De Limburger.

Om voor extra parkeerruimte te zorgen heeft de club met een aantal bedrijven in de omgeving kunnen afspreken dat die hun parkeerterreinen tijdens thuiswedstrijden beschikbaar stellen aan bezoekers van de wedstrijden. Omdat de club verkeersregelaars en parkeerwachters inzet kost een parkeerplekje de bezoeker 3 euro. Als sportief alternatief kun je natuurlijk ook met de fiets naar het stadion.

In de loop van vandaag maakt Fortuna Sittard op haar website duidelijk welke parkeerlocaties beschikbaar zijn.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen