Vandaag Welkom Festival Sittard op plein Ligne

Het festivalseizoen is bijna voorbij, maar voor de studenten heeft Sittard nog iets in petto.

Woensdag 5 september vindt het Welkom Festival van 16:00-22:00 uur plaats op het Ligneplein. Voor studenten hét moment om elkaar en de stad Sittard beter te leren kennen. Het beloofd een festival te worden zoals een festival eruit hoort te zien: een lekkere line-up, foodtrucks, loungeplekken en wat extra gekkigheden speciaal voor de student.

Een goed begin is het halve werk. Én zo is het maar net volgens de organisatoren Centrummanagement Sittard en Zuyd Hogeschool. Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en daar hoort een feest bij. Het Welkom Festival om precies te zijn. Het festival is in eerste instantie in het leven geroepen om studenten een flinke boost mee te geven gedurende de start van het nieuwe schooljaar. De studentenintro is het ideale moment om medestudenten te leren kennen of om studiegenoten na een lange zomervakantie weer te zien en bij te kletsen. Dit alles onder het genot van een dansje en een drankje. Het festival is gratis toegankelijk voor zowel eerste- als hogerejaars studenten. Aangezien het leven van een student al duur genoeg is, ontvangen de eerstejaarsstudenten ieder twee gratis consumptiebonnen.

Wat kunnen de studenten allemaal verwachten? Allereerst staat er een te gekke line-up klaar die samen met een studentenwerkgroep is samengesteld. Student People & Business Management, Rick van Hoef, bijt om 16:00 uur de spits af. Daarna volgen artiesten die eerder op bekende festivals als Mysteryland, Solar Festival, Op Dreef Festival en Extrema Outdoor stonden. Sittardse horecaondernemers zorgen voor foodtrucks, eetkraampjes en het beheren van de bar. Om even bij te komen van de heftige dansmoves staan er loungeplekken klaar en zorgen diverse gratis fun acts voor de nodige dosis entertainment.

Zo ligt er een klittenbandpak klaar waarin studenten zich tegen een plakwand kunnen gooien, staat er een sjoelbak met bierpullen, is er een rodeostier en kan men gebruik maken van de photobooth. Hilariteit gegarandeerd.

Namens Gemeente Sittard-Geleen zal wethouder Berry van Rijswijk om 16.30 uur het podium kort betreden om de Sittardse student een prachtig schooljaar toe te wensen. Met het nummer ‘Eye of the tiger’ op de achtergrond en een spreekwoordelijke druk op de knop zal hij het Welkom Festival voor geopend verklaren.

Wanneer? Woensdag 5 september
Tijdstip? 16:00-22:00 uur
Waar? Ligneplein Sittard
Overig? Gratis entree

Cookieinstellingen