Heleen van Otterloo uit Sittard is Limburgs TaalHeld 2018

Heleen van Otterloo uit Sittard Limburgs TaalHeld
Heleen van Otterloo uit Sittard Limburgs TaalHeld
Foto: © Petra Niessen

Heleen van Otterloo uit Sittard is op 6 september, in de week van de alfabetisering, uitgeroepen tot Limburgs TaalHeld.

Zij is werkzaam als taalbegeleidster in Moedercentrum Casa Mama Lisi te Sittard.

Heleen is al 22 jaar vrijwillig werkzaam als taalbegeleidster en inmiddels meer dan 10 jaar actief in Moedercentrum Casa Mama Lisi. Zij werd door Partners in Welzijn voorgedragen als Taalheld en vervolgens door een jury genomineerd voor de provinciale verkiezingen en tenslotte uitgeroepen tot dé Limburgse TaalHeld.

Heleen TaalHeld in de categorie Taalbegeleider. “Heleen doet haar werk als vrijwilliger en werkt bovendien met vrouwen die soms uit hele moeilijke persoonlijke situaties komen. Het leren van taal is dan extra moeilijk en het begeleiden van die vrouwen is daardoor soms ook extra moeilijk,” zo oordeelt de jury.

In januari 2019 mag ze Limburg vertegenwoordigen in de landelijke Taalheldenprijs die door prinses Laurentien wordt uitgereikt

Heleen is samen met twee anderen uit 10 kandidaten verkozen als TaalHeld. De twee andere Limburgse TaalHelden zijn Jos Jacobs uit Leunen (TaalHeld in de categorie Taalcursist) en Robert Doyen uit Maastricht (TaalHeld in de categorie Bruggenbouwer).

» Taalhelden 2018

Cookieinstellingen