L&P uit Born koopt pand Vixia in Geleen

Foto: L&P Services Born

L&P Services Born heeft het pand Handelsweg 4 in Geleen gekocht van sociale werkvoorziening Vixia. De verkoopovereenkomst werd maandag getekend.

L&P verhuist zijn activiteiten vanuit Holtum-Noord naar Geleen en kan daardoor de groei van de afgelopen jaren voortzetten. “Het bedrijf heeft een goed gevulde orderportefeuille. We zijn er trots op dat zowel het MKB als het grootbedrijf tot onze klanten behoort. Naast de vraag naar meer ruimte, die nu is ingevuld, hebben we ook nog diverse vacatures voor technisch opgeleide mensen, van elektromonteur machinebouw tot soft- en hardware engineers,” aldus Peter Lintsen, die samen met Ron Zigenhorn de directie vormt van het bedrijf. De hoofdactiviteiten van L&P Services zijn procesoptimalisering, robotisering, machinebouw en leidingwerk.

Voor Vixia is de verkoop een belangrijke stap in het omlaag brengen van de vastgoedkosten. “Daardoor kunnen we ons nog beter concentreren op onze echte taak: zo veel mogelijk mensen begeleiden naar passend werk,” zegt wethouder Felix van Ballegooij. Hij is voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Vixia, die na het afstoten van Handelweg 4 in Geleen nog eigenaar is van de panden Millenerweg 2,4,6 en 8 in Sittard.

Marion van Limpt, directeur Vixia vult aan dat er minder vastgoed nodig is voor de activiteiten van het bedrijf. “Vixia maakt sinds enkele jaren een verandering door. Was Vixia vroeger vooral een productiebedrijf, tegenwoordig houdt Vixia zich vooral bezig met arbeidsbemiddeling van de mensen met een arbeidsbeperking. Waarbij ze zoveel mogelijk bij bestaande bedrijven worden geplaatst. Daardoor kan het vastgoed worden afgestoten.”

L&P, dat 650.000 euro betaalt voor het pand aan de Handelsweg, begint deze week met werkzaamheden in Geleen. Het huidige bedrijfspand aan de Nieuwe Weideweg op Holtum-Noord wordt verkocht.

Fotobijschrift bij de foto boven dit bericht: Onder toeziend oog van GR Vixia-voorzitter Felix van Ballegooij (l) en notaris Bas Koonen (r) tekenen Peter Lintsen (r), Ron Zigenhorn (beiden L&P) en Marion van Limpt (Vixia) de verkoopovereenkomst voor het pand Handelsweg 4 in Geleen.

'

Reacties

article
142835
L&P Services Born heeft het pand Handelsweg 4 in Geleen gekocht van sociale werkvoorziening Vixia.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180918/lp-uit-born-koopt-pand-vixia-in-geleen/
2018-09-18T09:03:28+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/09/17193347/LP-koopt-pand-Vixia.jpg
L&P Services Born, Vixia
Nieuws