Abbas Al-S. moet twaalf jaar de cel in wegens doodslag

20 sep 2018, 16:02 Nieuws
rechtbank maastricht cc0
De rechter heeft Abbas Al-S. voor doodslag en verboden wapenbezit veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar met aftrek van voorarrest en het betalen van een materiële schadevergoeding aan de nabestaanden.
Daarmee gaat de rechtbank geheel mee in de lijn van het Openbaar Ministerie, die vond dat er geen sprake was van moord, maar wel van doodslag. De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van het OM.
Abbas Al-S. (31) schoot in de nacht van 14 op 15 april 2017 Sittardenaar Abderahim Maihouane neer in loungebar Tropicana aan de Tudderenderweg in Sittard. Het personeel van de bar waarschuwde de broer van het slachtoffer. Die bracht hem daarop naar de spoedeisende hulp. Abderahim overleed niet lang daarna. Onderweg naar het ziekenhuis zou hij herhaaldelijk hebben gezegde dat 'de Iraki', daarmee doelend op Abbas, de schutter was. De twee hadden een conflict over drugsgeld.
De rechtbank acht bewezen dat Abbas Al-S. op Maihouane heeft geschoten om hem te doden.
De eisen voor schadevergoedingen wegens affectieschade en shockschade werden afgewezen dan wel niet ontvankelijk verklaard.