Marotte-erelid Lou Schmeits overleden

Foto: Marotte Zitterd

Afgelopen woensdagmiddag is op 90-jarige leeftijd Lou Schmeits overleden. Hij was lange tijd actief in het Sittardse carnavalsleven.

Schmeits werd in 1952 stadsprins en prolongeerde die titel in 1953, toen vanwege de watersnoodramp het carnaval werd afgelast. Na zijn prinsschap trad hij toe tot de Wieze Raod van stadscarnavalsvereniging De Marotte. Hij was voorzitter van buurt Sjteivig en was in 1962 medeoprichter van de Auw Prinse Zitterd, waarvan hij elf jaar voorzitter was.

Als Marot was hij een van de initiatiefnemers van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK), stond hij met de Vief Naaze en andere humoristische creaties op vele podia en was hij jarenlang verantwoordelijk voor het verenigingsarchief. Toen hij terugtrad als Marot werd hij benoemd tot erelid. Ook was hij jarenlang penningmeester van de samenwerkende Sittardse verenigingen, die gezamenlijk eerst de halfeesten in de oude optochthal langs de Keutelbeek en later het Alternatief Vogelsjeite organiseren.

Verder was Lou Schmeits lid van het Sint Rosacomité. Voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de broederschap Sittard-Kevelaar werd hij onderscheiden als ‘Ridder in de Orde van Sint Silvester’.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 26 september om 11:00 uur in de St.-Petruskerk in Sittard.

Cookieinstellingen