Nieuwe vriendschappen en misschien beginnende liefde bij Pergamijn

Ontmoetingsdag bij Pergamijn
Ontmoetingsdag bij Pergamijn
Foto: © Brechje Fotografie

Maar liefst 65 deelnemers met een verstandelijke beperking maakten zondag tijdens een speciale ontmoetingsdag bij Pergamijn kennis met elkaar.

Een verstandelijke beperking hoeft een goede vriendschap of beginnende liefde namelijk niet in de weg te staan.

Tijdens de dag was er aandacht voor alle aspecten die komen kijken bij het ontmoeten van elkaar. Na het welkomstwoord konden deelnemers zich laten opmaken en meedoen met een modeshow. Zo waren ze op hun best en vol vertrouwen voor de daadwerkelijke ontmoeting.

Ontmoeten

Het spannendste gedeelte van de dag was uiteraard om elkaar te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan, zeker als je elkaar nog niet kent. “Deelnemers hebben op hun aanmeldformulier al aangegeven waar ze naar op zoek zijn”, vertelt Carla Lamers, gedragskundige bij Pergamijn.

“Sommigen waren op zoek naar een goede vriend of vriendin, terwijl anderen juist een partner zoeken. Op basis daarvan hebben ze persoonlijk of in een groep kennisgemaakt waar we op zoek gingen naar mensen met dezelfde wensen en hobby’s. De deelnemers kregen daarbij – indien nodig – begeleiding en voorbeelden van vragen die ze zelf konden stellen. In het begin was dat natuurlijk spannend, maar ik weet zeker dat een aantal mensen elkaar nog vaker gaat zien.”

Van droom naar werkelijkheid

De ontmoetingsdag is een initiatief van Pergamijn en komt voort uit de toekomstdroom van een aantal cliënten. “Wanneer je met cliënten praat over hun toekomst, dan zien ze zichzelf graag met vrienden en een partner”, vervolgt Carla. “Alleen vragen ze wel hulp bij het leren kennen van nieuwe mensen.

De ontmoetingsdag bleek daarvoor een prima manier. Naast deelnemers van Pergamijn, waren er ook deelnemers van onder andere Daelzicht, PSW, Koraal, Radar, Wonen Plus en thuiswonenden deelnemers. Daardoor zijn weer nieuwe contacten voor vriendschap en misschien zelfs beginnende liefde ontstaan.”

Sponsoren bedankt

De speeddate is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de volgende bedrijven en verenigingen in de regio: Radar, ICI PARIS XL, Timberland, Don Bosco en Brechje Veugen fotografie. Daarnaast waren er meerdere vrijwilligers actief om de dag goed te laten verlopen.

Carla: “Dankzij hun hulp hebben de deelnemers een onvergetelijke dag kunnen beleven.”

Voor meer informatie over de zorg en diensten van Pergamijn: www.pergamijn.org.

Cookieinstellingen