Protestacties voor de deur van het gemeentehuis

Donderdagavond verzamelde zich een groep docenten en leerlingen van Artamuse, voorzien van muziekinstrumenten, voor de ingang van het gemeentehuis in Geleen.

Met een muzikale actie protesteerden zij tegen het voornemen van het College van B&W om met ingang van 2020 gespreid over vier jaar de subsidie voor Artamuse geheel af te bouwen. Aan het begin van de raadsavond las interim-directeur Sjra Laeven als inspreker een aan de gemeenteraad en het College gestuurde brief voor waarin hij aangeeft dat Artamuse het geheel niet eens is met de bezuinigingsplannen. Hij wil graag in overleg om de visie van Artamuse te kunnen toelichten om het belang van muziek- en dansonderwijs en cultuureducatie duidelijk te maken, zodat men tot andere inzichten komt.

Overigens was Artamuse niet de enige die donderdagavond voor de deur van het gemeentehuis verscheen om te protesteren tegen door het College voorgenomen maatregelen om de gemeentelijke begroting voor de komende jaren structureel sluitend te krijgen. Ging het bij Artamuse om een protest tegen het naar beneden brengen van de gemeentelijke uitgaven, bij de makers van onderstaand spandoek was het protest gericht tegen het voornemen van het College van B&W om de gemeentelijke inkomsten te verhogen door – onder meer – een forse verhoging van de hondenbelasting.

Cookieinstellingen