Kookworkshop voor vrijwilligers inloophuis Bie Zefke

Foto: SGN

De Domijnen vult de campagne Nederland Leest dit jaar op een bijzondere wijze in met een kookworkshop op 29 novemnber.

Die wordt gehouden met en voor vrijwilligers en gasten van inloophuis voor dak- en thuislozen Bie Zefke in Sittard.

Deze kookworkshop is een activiteit in het kader van de leesbevorderingscampagne Nederland Leest, die dit jaar als thema ‘Voeding’ heeft. De workshop wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met de Voedselbank Zuid-Limburg en chef-kok Leon Winthagen van Hotel De Limbourg.

Waarom koken?

De Domijnen grijpt het landelijk thema: Voeding van de leesbevorderingscampagne Nederland Leest aan om aandacht te genereren voor het belangrijke werk dat talloze vrijwilligers geheel belangeloos voor de kwetsbare medemens verrichten. Voor De Domijnen een nieuwe manier om leesbevordering (o.a. kookboeken) onder de aandacht te brengen.
De meeste mensen realiseren zich niet hoe belangrijk en noodzakelijk al dit werk is. Hoewel het veel mensen economisch beter gaat, moeten steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank. Ook het inloophuis Bie Zefke is een onmisbare plek waar de hulpbehoevende medemens zich veilig en vertrouwd voelt en waar het nuttigen van een goede maaltijd een belangrijk onderdeel is.
Chef-kok Leon Winthaegen van Hotel de Limbourg (Sittard) zegde dan ook meteen toe belangeloos aan dit initiatief mee te werken.

Wat gaat er gebeuren?

Leon Winthaegen zal de workshop leiden en samen met de vrijwilligers van Bie Zefke een heerlijk maaltijd op tafel toveren. Ingrediënten voor dit diner zijn afkomstig uit de voedselpakketten die door de Voedselbank Limburg-Zuid gratis ter beschikking worden gesteld. Hannie en Harrie Verweij zijn al jaren de drijvende kracht achter de Voedselbank Zuid-Limburg. Door hun krachtsinspanningen is de voedselbank Limburg-Zuid een grote professionele organisatie geworden waar heel veel vrijwilligers dagelijks bezig zijn.

Voor wie wordt er gekookt?

Uiteraard wordt er gekookt voor de mensen die gebruik maken van het opvanghuis en de voedselbank; daarnaast schuiven ook de vrijwilligers van beide instanties aan. Zij zullen worden geflankeerd door mensen die Bie Zefke en de voedselbank een warm hart toedragen, waaronder wethouder Kim Schmitz van gemeente Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen