Idee: Gemeente Sittard-Geleen moet bedrijven om financiële steun vragen

Foto: SGN

Tijdens de raadsronde van afgelopen donderdag werden de begroting 2019 en daarmee de grote financiële problemen van de gemeente Sittard-Geleen besproken.

Tijdens de besprekingen opperden zowel DNA als gob – beide partijen maken deel uit van de coalitie – het idee dat de gemeente het bedrijfsleven zou kunnen vragen om de armlastige gemeente te steunen. “Vragen staat vrij. Nee heb je, ja kun je krijgen”, zo menen Yvonne Salvino (gob) en Phil Boonen (DNA). De gemeente is bedrijven immers ook altijd behulpzaam geweest en daarom mag de gemeente, nu het het bedrijfsleven economisch goed en de gemeente financieel slecht gaat, om een wederdienst vragen, zo is de gedachte.

In de discussie die daarop volgde gaf de PVV aan dat kennelijk wordt vergeten dat het bedrijfsleven al veel doet voor de gemeenschap.

Het idee om het bedrijfsleven te benaderen met het verzoek om de gemeente te helpen om tot een sluitende begroting te komen door het doen van een financiële bijdrage roept ook een aantal andere vragen op. Bijvoorbeeld rond integriteit, transparantie en chanteerbaarheid. Maar die kwamen bij het opperen van het idee niet aan de orde.

Wethouder Pieter Meekels (gob) liep niet over van enthousiasme voor het idee. “Je zou het bedrijfsleven hooguit op projectbasis kunnen vragen een stukje mee te sponsoren aan activiteiten waaraan ook de gemeente een financiële bijdrage doet.”

Cookieinstellingen