Werkzaamheden aan Via Timmers officieel gestart

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Als het weer blijft meewerken is voor het eind van dit jaar de vernieuwde Via Timmers open voor het verkeer en dan bovendien in twee richtingen.

Maandagmorgen gaf wethouder Pieter Meekels het startsein voor de werkzaamheden aan de weg. Hij deed dat door samen met Robert Kurvers van het gelijknamige wegenbouwbedrijf en gemeentelijk projectleider Thijs van Pol het verkeersbord weg te halen, dat inrijden van de Via Timmers vanaf de parallelweg langs de Rijksweg Zuid verbiedt.

De Via Timmers in Sittard is de weg die in het verlengde van de Dr. Poelslaan in Ophoven via een spoortunnel naar de Rijksweg-Zuid in Sittard voert. De weg kent op dit moment nog éénrichtingsverkeer vanuit Ophoven.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen besloot in februari geld beschikbaar te stellen om de weg, die direct na het spoorviaduct twee haakse bochten heeft, te verleggen en ‘recht te trekken’, zodat de Via Timmers straks in twee richtingen te berijden is. Dat is veiliger en maakt het mogelijk dat mensen die in Ophoven moeten zijn de wijk ook via deze weg kunnen bereiken. De kosten voor het aanleggen van de nieuwe weg bedragen drie ton.

Om de wegverlegging mogelijk te maken werd een deel van de tennishal van Carperion gesloopt.

Cookieinstellingen