‘Kunst om te delen 2’ in het Mariapark

Foto: Mariapark

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 november 2018 wordt in het Mariapark in Sittard de expositie ‘Kunst om te delen 2’ gehouden.

De expositie komt tot stand in samenwerking met leerlingen van het DaCapo College, die hun werken tonen. Met veel enthousiasme hebben diverse leerlingen onder begeleiding van hun docenten hun visie op de toekomst van de 775 jarige stad Sittard vorm gegeven.

Manifestatie ‘Verleden en heden van de stad Sittard’

Kunst- en culturele manifestatie met een tentoonstelling, een opening met De Drie Vertellers, deelname van scholieren van het DaCapo college, rondleidingen en een publieksprijs.

Sittard viert dit jaar het feit dat de stad 775 jaar geleden stadsrechten ontving. Kunstenaars maken hun kunstwerken in duo’s van telkens twee verschillende kunstdisciplines, bijvoorbeld een kunstschilder en een fotograaf. Zij zullen in tweetallen hun werken tonen, die op genoemde thema zijn gebaseerd. Sommigen hebben één gezamenlijk kunstwerk, anderen hebben ieder een eigen werk met hetzelfde uitgangspunt. De verschillen van de kunstdisciplines komt tot uiting in het werk. Er zijn werken met fotografie, teksten/dichtkunst, mode, textiel en viltkunstwerk, edelsmeedwerk, schilderwerk, assemblages en glas in lood, keramiek, ruimtelijke objecten in papier, hout/karton. Jongeren komen als vanzelf op onze manifestatie ook aan bod. Een aantal leerlingen van het DaCapo College makten werk dat eveneens op de stad van de toekomst is gericht.

Programma en data

Vrijdag 16 november

  • 20:00 uur – start van de openingsavond
  • 20:15-21:00 uur – de Drie Vertellers spreken met de deelnemende kunstenaars over de tentoonstelling, hun inspiratie en hun werkwijze.
  • 21:00 uur – openingshandeling en een drankje.

Zaterdag 17 & zondag 18 november

  • 11:00-17:00 uur – tentoonstelling van de duo-kunstenaars en de leerlingen.

Dinsdag 20 november

  • Besloten rondleiding voor de Vrienden van het Domein. Opgave voor deelname via De Vrienden

Donderdag 22 november

  • 11:00-17:00 uur – tentoonstelling van de duo-kunstenaars en leerlingen.

Vrijdag 23 tot en met zondag 25 november

  • 11:00-17:00 uur – tentoonstelling van de duo-kunstenaars en leerlingen.

Zondag 25 november

  • 16:00 uur – prijsuitreiking van de publieksprijs voor het werk van de leerlingen.

Groepen die een rondleiding wensen op de tentoonstelling kunnen dat via het contactadres van het MAGAZIJN046 (hetmagazijn046.nl/contact) aanvragen.

De mogelijkheid bestaat om eventueel op een ander tijdstip dan de hierboven aangekondigde een rondleiding te verzorgen.

Cookieinstellingen