AGAPE – Geloof, hoop en liefde in het centrum van Sittard

Foto: De Domijnen

Op vrijdag 21 december aanstaande is de afsluitende activiteit van cultuurorganisatie De Domijnen in het kader van het themajaar ‘Recht op Kunst’, door de cultureel intendanten Michel Sluysmans en Serve Hermans.

AGAPE, een sfeer- en liefdevolle samenkomst met een rondgang langs de Sint-Petruskerk, de Sint-Michielskerk en de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in het oude centrum van Sittard. Vooropgegaan door muzikanten trekt het publiek in fakkeloptocht van kerk naar kerk voor een theatraal en muzikaal drieluik waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.

Afsluitend evenement van De Domijnen in het kader van Recht op Kunst

Agape (Grieks: ἀγάπη) is een Grieks woord, dat in het Nederlands ‘liefdesmaal’ betekent. Een ritueel waarbij de deelnemers op broederlijke wijze het leven en de liefde vieren, door elkaar verhalen te vertellen, te eten en te drinken. De eucharistie in de katholieke kerk is een vorm van agape.

In de Petruskerk zullen schrijfster Connie Palmen en schrijfster/publiciste Marcia Luyten hun visie geven op ‘Recht op Kunst’. In de Michielskerk is er een warme dialoog tussen theatermaakster Rita Hoofwijk en de Syrische vluchteling en zanger Wessam Al Halabi. De een is vertrokken uit Sittard terwijl de ander er juist naar toe is gekomen. In de Basiliek zal Frans Pollux ons vanaf de kansel toezingen, afgewisseld met een aantal persoonlijke verhalen.

Gelet op de beperkte capaciteit van een aantal locaties is de Agape maximaal toegankelijk voor 175 personen. Deelname aan deze unieke belevenis vlak voor kerst kost € 9,50 per persoon inclusief de nazit met een lekker kop warme chocomel en oliebol. Kaartjes via www.dedomijnen.nl/extra/evenement/agape/. De inloop is vanaf 18:45 uur in het Mariapark aan de Oude Markt in Sittard en de avond start om 19:00 uur. Het einde is rond 21:30 uur. Voor deze avond is speciale dank verschuldigd aan deken Van Rens en het openstellen van deze drie bijzondere kerken.

Reacties

article
149403
Op vrijdag 21 december aanstaande is de afsluitende activiteit van cultuurorganisatie De Domijnen in het
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181209/agape-geloof-hoop-en-liefde-centrum-sittard/
2018-12-09T08:00:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/08231747/Agape_hart.jpg
AGAPE, Geloof, hoop en liefde
Nieuws