CDA: “Lobby woonbehoefte dorpen Sittard-Geleen vindt gehoor”

... een straat in Einighausen ...
... een straat in Einighausen ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van het CDA in Sittard-Geleen meldt dat men blij is dat het College van B&W aan de slag gaat met de problematiek rond de woonbehoefte in de kleine kernen.

“De vragen die in maart 2017 en oktober j.l. gesteld zijn aan het college van B&W hebben ertoe geleid dat ook college, ambtenaren, dorpsplatforms, woningcorporaties en huurderbelangenverenigingen dit punt oppakken en verder gaan uitwerken. Zo krijgt het CDA initiatief stilaan zichtbaar draagvlak en steun in alle geledingen van onze Sittard-Geleense samenleving”, zo meldt de fractie. Een succes dat het CDA als oppositiepartij graag genoteerd wil zien.

Op 4 en 6 december vonden in Einighausen respectievelijk Holtum inwonersbijeenkomsten plaats waarbij de woonbehoefte in deze kleine kernen uitvoerig aan bod kwam.

Vooraf waren een drietal woonvarianten door de gemeente uitgewerkt die aan de aanwezige inwoners werden gepresenteerd. Cruciale vragen hierbij waren onder andere voor welke doelgroep en welke type woningen er gebouwd moeten worden. Vervolgens ging men in een vijftal groepen hiermee aan de slag.

Na ongeveer een uur discussiëren gaf elke groep een terugkoppeling met de nodige aanbevelingen. Bij de afsluiting van deze zinvolle bijeenkomsten werd de inbreng door de gemeente meegenomen met de afspraak dat deze over drie maanden in Einighausen en Holtum een vervolg krijgen.

“De eerste aanzet is gemaakt en dat is positief, maar we zijn er nog lang niet, want ook andere dorpen zoals Guttecoven en Obbicht blijven verstoken van levensloopbestendige woningen.” De CDA-fractieleden Patrick Brouwers en Jos Schlössels hebben aangegeven zich ook voor deze kleine kernen binnen de gemeente maximaal te zullen inzetten.

“Wonen in Sittard-Geleen is en moet aantrekkelijk blijven, je kunt er per slot van rekening stedelijk werken en landelijk wonen en recreëren”, aldus Schlössels en Brouwers.

Cookieinstellingen