Reserveer uw e-bike en ga lekker winterfietsen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen organiseert in samenwerking met Maastricht Bereikbaar de actie ‘Ga lekker winterfietsen!’.

Wie het milieu een warm hart toedraagt kan tussen 26 januari en 23 februari 2019 twee weken lang kosteloos een e-bike of speedbike uitproberen. Aarzel dus niet en reserveer nu uw fiets.

Een e-bike of speedbike maakt het makkelijker om in de winter door te fietsen. Met een speedbike suist u zelfs met 45 kilometer per uur door Sittard-Geleen. Wie nú reserveert heeft in januari de meeste kans om een van de beschikbare elektrische fietsen te lenen.

» reserveren

Proefperiode

U kunt uw leenfiets ophalen en inleveren bij het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Er zijn twee probeerperiodes.

  • Probeerperiode 1: zaterdag 26 januari – zaterdag 9 februari
  • Probeerperiode 2: zaterdag 9 februari – zaterdag 23 februari

Ophalen kan dan tussen 13:00 en 15:00 uur; terugbrengen tussen 10:00 en 11:00 uur.

Het aanmeldformulier voor de winterfietsactie en meer informatie over de praktische afhandeling, zoals verzekering en dergelijke, vindt u op Maastricht Bereikbaar.

Gezamenlijke actie

Na het succes van de eerdere e-bike proefperiode, begin dit jaar, hebben de gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar opnieuw de handen in elkaar geslagen. De fietsen voor deze winterfietsactie worden beschikbaar gesteld door het mobiliteitsprogramma Maastricht Bereikbaar, waar de gemeente Sittard-Geleen als partner bij is aangesloten. Samen met andere gemeenten en bedrijven in de regio Zuid-Limburg werkt Maastricht Bereikbaar aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio; onder meer door slim reizen te promoten.

Meedoen op uw eigen fiets kan ook

Heeft u al een e-bike, maar wilt u toch laten zien dat u een bijdrage levert aan een duurzame woon- en leefomgeving? Ook met uw eigen (elektrische) fiets kunt u zich inzetten voor het milieu en tal van kilometers bij elkaar fietsen deze winter! Deelt u uw ervaring op www.heel-sittard-geleen-fietst.nl, dan maakt u zelfs kans om een Fitbit Alta (ter waarde van 150 euro) te winnen.

Cookieinstellingen