Toegankelijkheidsmaatregelen KBO Augustinus officieel in gebruik gesteld

Evac-Chair onthuld door wethouder Geilen en Zr. Hermana. Rechts Ton Raven, voorzitter KBO Augustinus.
Evac-Chair onthuld door wethouder Geilen en Zr. Hermana. Rechts Ton Raven, voorzitter KBO Augustinus.
Foto: SGN

KBO Augustinus Geleen, de grootste ouderenvereniging van Sittard-Geleen, heeft de beschikking over een eigen monumentaal gebouw dat vroeger dienst deed als (kleuter)school.

Dit gebouw is eigendom van de kloosterorde van de Zusters Arme Dienstmaagden van Jezus Christus. De ouderenvereniging met meer dan 600 leden beheert dit gebouw en doet ook voor zover mogelijk het onderhoud met eigen vrijwilligers.

In het afgelopen jaar zijn in het gebouw een aantal maatregelen gerealiseerd, deels in eigen beheer, om dit oude gebouw aan te passen aan de geldende toegankelijkheidsmaatregelen voor rolstoelgebruikers en slechtzienden. Zo is er een hellingbaan aangelegd, zijn de voordeuren vernieuwd zodat deze automatisch openen, zijn er voorzieningen voor slechtzienden aangebracht op de trappen naar de eerste en tweede verdieping, is een Evac-chair (stoel t.b.v. evacuatie op de verdiepingen) aangeschaft en is er een gehandicaptentoilet gerealiseerd.

Deze voorzieningen zijn getroffen middels een bijdrage van de gemeente Sittard-Geleen.

Op zaterdag 22 december heeft wethouder Leon Geilen met o.a. de portefeuilles Ouderenzaken en Accommodatiebeheer en Toegankelijkheid deze maatregelen officieel in gebruik genomen middels de onthulling van de Evac-chair.

KBO Augustinus is blij dat het gebouw hiermee voldoet aan de toegankelijkheidseisen.

De ouderenvereniging organiseert er wekelijks meer dan 30 vaste activiteiten (van kaarten tot kienen, van Zumba tot Yoga en van Tai Chi tot Darten, kortom: voor elk wat wils. Wekelijks zijn honderden ouderen in het trefcentrum te gast.

» meer informatie over KBO Augustinus

Cookieinstellingen