Scholenonderzoek Elsevier Weekblad: Gymnasium Trevianum scoort ‘goed’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Elsevier Weekblad heeft de resultaten van het jaarlijkse scholenonderzoek gepubliceerd. De vijf beste scholen van Limburg zijn te vinden in Hegelsom, Horst, Echt en Sittard-Geleen.

In Limburg krijgen het vmbo-gt en het vmbo-k van het Citaverde College in Hegelsom het eervolle predicaat ‘superschool’. Het Dendron College uit Horst scoort voor het vmbo-b de waardering ‘goed’.

‘Goed’ is ook de waardering voor het havo van het Connect College in Echt. Ook het gymnasium van het Trevianum in Sittard wordt met ‘goed’ gewaardeerd: daar scoren de leerlingen met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,84 ‘super’ en ook het bovenbouwsucces krijgt met 93,12 procent dat label. De onderbouwsnelheid kan beter, maar scoort een voldoende.

In de waardering door Elsevier Weekblad spelen de schoolresultaten een belangrijke rol. Gelet wordt op de positie van leerlingen in klas 3 vergeleken met het advies van de basisschool, het aantal leerlingen dat zonder te doubleren doorstroomt naar de derde klas, het aantal leerlingen dat overgaat en in één keer het diploma haalt en het gemiddelde examencijfer.

In totaal werden 1247 schoolvestigingen bekeken. Samen hebben zij 3076 afdelingen (vwo, havo, en diverse vmbo-richtingen). Daarvan kregen er 2459 een waardering. Het predicaat ‘superschool’ werd aan 50 afdelingen verleend, 625 scoorden de waardering ‘goed’, 1482 scoorden ‘voldoende’ en 302 ‘onvoldoende’.

Cookieinstellingen