Drukbezochte installatiezitting en prinsenreceptie Marotte

Start van de prinsenreceptie in het Forum
Start van de prinsenreceptie in het Forum
Foto: SGN

Afgelopen zaterdag werd in schouwburg De Domijnen León Kaminski ‘geplukt’ door grootvorst Harie I: hij werd ontdaan van de symbolen die bij zijn prinsschap hoorden.

De veren, prinsensteek, scepter, ketting met nonnevot en verke en ’t sjlaateveugelke werden hem afgepakt en voor even had de Marottestad officieel geen prins. Dat gebeurde op het podium voor een volle grote zaal.

Na zijn mooie dankwoord werd de heer Kaminski met een kolderieke Grosse Nómmer ingelijfd bij de Auw Prinse Zitterd, de enige vereniging in Sittard die haar leden niet zelf kiest en waarvoor je je ook niet zomaar kunt aanmelden. De ballotage gebeurt immers in het diepste geheim door vorst Marot (of bij gebrek daaraan door de grootvorsten): dat is degene die de stadsprins uitkiest. Het nieuwe toekomstige lid van de Auw Prinse is ditmaal Rob Goossens. Hij werd na de pauze van de met protocol overladen installatiezitting officieel als prins carnaval 2019 van Sittard – prins Rob I – geïnstalleerd.

Zondag trokken tal van verenigingen en particulieren naar het Forum om de kersverse stadsprins te feliciteren met zijn prinsschap. De drukbezochte receptie werd aangeboden door de Senaat van de Marotte.

Cookieinstellingen