Wandeling 2 februari 2019: Trots op Sittard-Geleen…

Foto: P. Boselie

In zijn nieuwsjaarstoespraak riep burgemeester Sjraar Cox de inwoners op om meer trots op Sittard-Geleen te laten zien.

Hij haalde vooral economische voorbeelden aan om die trots te rechtvaardigen. Maar er zijn natuurlijk veel meer zaken waarop inwoners hun trots kunnen baseren: de historie van kasteel Born, de sfeer van Oud-Geleen en de herinnering aan de mijnindustrie in Geleen, het verhaal van het kasteel en het kerkje van Limbricht, Abshoven en de heilige pater Karel in Munstergeleen, de historische binnenstad en de middeleeuwse omwalling van Sittard en ga zo maar door…

Daarbij moeten we ons niet afzetten tegen wat andere stadsdelen hebben maar ons baseren op wat onze eigen omgeving bijzonder maakt!

Natuurlijk is het onmogelijk op één zaterdagmorgen al deze prachtige plekken te gaan bezoeken maar op zaterdag 2 februari maakt de Werkgroep Geheime Tuinen van Sittard tijdens de maandelijkse themawandeling een begin. Dan laten ze u zien wat het de moeite waard maakt om trots te zijn, in dit geval op Sittard.

De wandeling start zoals altijd om 11:30 uur in de Jardin d’Isabelle aan het Kerkepad in Sittard. Ook de reguliere wandeling gaat daar dan van start. Hou wat kleding en schoeisel betreft de weersvoorspellingen in de gaten!

Cookieinstellingen