Edith Schippers nieuwe directeur DSM Nederland

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Oud-minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport volgt medio dit jaar Atzo Nicolaï op als directeur van DSM Nederland.

Dat heeft het bedrijf donderdagochtend bekend gemaakt op zijn website. Schippers treedt met ingang van vrijdag 1 februari bij DSM in dienst.

Atzo Nicolaï zet zijn carrière buiten DSM voort. Hij kwam in 2011 in dienst bij DSM. Hij heeft bijgedragen aan DSM’s duurzaamheidsambities in Nederland en versterkte DSM’s innovatieve infrastructuur in Nederland, met name de R&D centra in Geleen en Delft. Ook droeg hij bij aan de ontwikkeling van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en de Biotech Campus in Delft. Daarnaast bewerkstelligde hij de integratie naar één CAO voor medewerkers van DSM in Nederland. Atzo zal de eerste helft van dit jaar gebruiken voor het overdragen van taken en verantwoordelijkheden en zal projecten afmaken en beschikbaar zijn voor volledige overdracht tot oktober.

Edith Schippers rondde de studie politicologie af aan de Universiteit Leiden. Ze begon haar loopbaan als politiek adviseur voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en specialiseerde zich in de gezondheidszorg waarna ze werkte voor de werkgeversorganisatie VNO-NCW met gezondheidszorg en arbeidsmarkt in haar portefeuille. In 2003 werd zij gekozen tot lid van de Tweede Kamer en in 2010 benoemd tot Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2017 kondigde ze aan niet meer terug te keren in een nieuw kabinet.

Schippers zal in haar rol als President DSM Nederland rapporteren aan Dimitri de Vreeze, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM en voorzitter van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland.

Cookieinstellingen