Stimuleringsregeling ‘afkoppelen hemelwater Sittard-Geleen’

Foto: CC0 via Pixabay

Wilt u ook uw steentje bijdragen om de risico’s van wateroverlast te beperken? Dat kan door het regenwater af te koppelen van het riool.

Om het afkoppelen van het regenwater te bevorderen biedt de gemeente Sittard-Geleen een subsidieregeling, de stimuleringsregeling ‘afkoppelen hemelwater Sittard-Geleen’.

Als uw huis is aangesloten op het openbaar rioolstelsel dan kunt u dus de regenpijp afkoppelen van deze riolering. Hiervoor kunt u via de ‘Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater Sittard-Geleen’ subsidie aanvragen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u tot maximaal 25.000 euro subsidie krijgen voor het ontkoppelen van het regenwater van het riool.

Op de gemeentelijke website vindt u de Stimuleringsregeling, de voorwaarden en hoe u subsidie kunt aanvragen. Kijk eerst of u in aanmerking komt voor subsidie.

Inmiddels is er voor € 15.000 subsidie aangevraagd sinds de subsidieregeling van kracht is. Er zit nog geld ‘in de pot’. De regeling loopt tot 31 december 2021. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

» Subsidie voor afkoppelen van hemelwater van bestaand verhard oppervlak

Cookieinstellingen