Raadsfractie CDA informeert naar mening College inzake Tiny Houses

Foto: © Nicolás Boullosa [CC BY 2.0] via Flicke

Op 12 mei 2017 stelde Jos Schlössels van de CDA-fractie Sittard-Geleen in het kader van de behoefte aan levensloopbestendige woningen een aantal aanvullende vragen over Tiny Houses.

Tiny Houses waren twee jaar geleden een nog redelijk nieuw fenomeen. Inmiddels is deze nieuwe woonvorm in veel steden (Leeuwarden, Den Helder, Alkmaar, maar ook Venlo, Weert en Parkstad Limburg) een ingeburgerde stijl van wonen en leven.

Het college liet in 2017 weten ten aanzien van Tiny Houses nog in een verkennende fase te verkeren. Men gaf toen wel aan open te staan voor een pilot met Tiny Houses in samenwerking met betrokken partijen en dat het goed zou zijn om met deze kleine, duurzame woningen te experimenteren in Sittard-Geleen.

Nu bijna twee jaar later is de CDA-fractie benieuwd naar de actuele stand van zaken betreffende de verkenning naar Tiny Houses. Betrokken inwoners en partijen uit Sittard-Geleen hebben echter ook niet stil gezeten en zijn in de loop van 2018 gestart met de bouw van een Tiny House.

De CDA-fractie wil nu graag van het College van B&W horen of en welke vorderingen men de afgelopen twee jaren heeft gemaakt.

Cookieinstellingen