Bouw van nieuwe bouwhal voor culturele stoet Augst kan starten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Eén jaar – in 2016 – moest Berg aan de Maas het stellen zonder culturele stoet tijdens de in Augst Cultuurfestival omgedoopte Oogstdankfeesten.

De reden voor het schrapen van de stoet in 2016 was dat men nog altijd geen locatie had gevonden waar de praalwagens voor de stoet gebouwd konden worden. In 2017 en 2018 kon de stoet weer doorgaan omdat men kon uitwijken naar de optochthal in Sittard, maar dat was natuurlijk geen wenselijke situatie.

Er blijken zijn geen zienswijzen te zijn ingediend tegen de door het College van B&W van Stein afgegeven omgevingsvergunning voor de bouw van een optochtloods aan de rand van Urmond, bij het sportcomplex van VV Urmondia. De loods is straks te bereiken vanaf de Oude Baan.

Het Augst Cultuurfestival wordt dit jaar gehouden van 16 tot en met 19 augustus. Op zondag 18 augustus trekt dan de Culturele Stoet door de straten van Berg aan de Maas. De organisatie verwacht dat de optochtloods op tijd klaar is om er de praalwagens voor de komende stoet te kunnen bouwen.

Reacties