Vragen raadsfractie GroenLinks over veiligheid fietsers op Odasingel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tot medio 2020 is het fietspad langs de centrumzijde (voor fietsers in oostelijke richting) van de Odasingel tussen Haspelsestraat en Baandert versperd.

De reden daarvoor zijn de bouwwerkzaamheden: op de hoek van de Odasingel en de Haspelsestraat wordt een nieuw woon/zorgcentrum gebouwd.

De meest voor de hand liggende alternatieve route, het Lank Getske, is ook versperd omdat er een bouwkeet op staat. De aangegeven omleidingsroute is oversteken bij de Haspelsestraat, spookrijden op het fietspad aan de overkant van de Odasingel, en weer oversteken bij de Baandert.

De Odasingel is een van de hoofdfietsverbindingen in de stad, die ook door veel scholieren dagelijks wordt gebruikt.

“Zeker als deze afsluiting nog anderhalf jaar gaat duren is dit een uiterst ongewenste situatie, waarvoor vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid, maar ook qua fietsvriendelijkheid een betere oplossing geboden is”, zo stelt de raadsfractie van GroenLinks.

Naar aanleiding daarvan heeft de fractie van GroenLinks een aantal vragen aan het College van B&W gesteld. Men wil van het College weten of het op de hoogte is van de verkeersonveilige situaties die zich in de praktijk voordoen ten gevolge van de gecreëerde omleidingsroute en of er over de ingestelde verkeersmaatregelen overleg is gevoerd met weggebruikers en omwonenden. GroenLinks ziet op korte termijn graag een oplossing voor de verkeersonveilige situatie.

Bouwkeet blokkeert Lank Getske

Reacties

article
154006
Tot medio 2020 is het fietspad langs de centrumzijde (voor fietsers in oostelijke richting) van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190211/vragen-raadsfractie-groenlinks-over-veiligheid-fietsers-op-odasingel/
2019-02-11T09:04:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/02/10170308/bouwwerkzaamheden-woonzorgcentrum-1.jpg
Odasingel, Verkeersveiligheid
Nieuws