De Pappegey vlug veur de 138e keer oet!

Foto: SGN

Donderdag 21 februari ontvangt stadsprins Rob I in besloten kring het eerste exemplaar van het officiële jaarblad van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, De Pappegey.

Dit kwalitatief glossy magazine, inmiddels de 138e (!) jaargang, staat vol met carnavaleske foto’s, humoristische gebeurtenissen en grappige onwaarheden. Maar ook enkele serieuze artikelen over onder andere stadsprins Rob I, die zelf enkele jaren deel uitmaakte van de redactie van het blad. Vanaf komend weekend kan iedereen smullen van de spraakmakende artikelen in de 138e jaargang van De Pappegey.

Klein voorproefje

Hoewel de redactie de inhoud traditioneel niet bekend maakt, is zij wel bereid een tipje van de spreekwoordelijke sluier op te lichten. Dit om de veelzijdigheid aan onderwerpen onder de aandacht te brengen en om toekomstige lezers nieuwsgierig te maken. Natuurlijk ruimschoots aandacht voor stadsprins Rob I, het 5×11-jarig jubileum van het Optoch Kommitee, enkele foto’s uit het verleden en veel foto’s, die de kleurenpracht en variatie van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend typeren. De inhoud is heel verrassend. En natuurlijk halve waarheden en artikelen die met een strooiwagen zout genomen moeten worden. Uiteraard wordt de jeugd weer nauw bij het familieblad betrokken. Leerlingen van OBS ‘De Sjtadssjool’ hebben ijverig meegewerkt aan het gedeelte van en voor kinderen. Tenslotte onthult het blad weer tal van sensationele zaken.

Gratis

Het ludieke blad is, dankzij de vele sponsoren, gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten in de stad, bijvoorbeeld de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11), boekhandel Krings (Brandstraat), Bruna Sittard (Gruizenstraat), Hendriks Carnaval (Rijksweg Noord 22), ’t Kallebeske (Steenweg 33), AS Luchies (Walstraat 26), VVV Limburg (Rosmolenstraat), Eveline Mode (Dempseystraat 16-18), Gijsen Optiek (Tempelplein 15), Shell (Dr. Nolenslaan 67), Jumbo Sittard (Romeinenstraat 2), Avia Leyenbroekweg, Albert Heijn (Brugstraat), Honings Roubrouks (Heistraat 30), PLUS Boudy Postma (De Samaritaan 8) en Fotografie Ton Dirkx (Paardestraat).

Tenslotte…

Tips, nieuwtjes of grappige anekdotes zijn altijd welkom via [email protected]. Wie weet heeft heel Sittard het in de volgende editie van De Pappegey wel over jouw ingestuurde nieuwtje!

Cookieinstellingen