Morris heeft een nieuwe aanhanger

Foto: Astrid Thole

Twee weken geleden schonken we aandacht aan een bericht op Facebook over de diefstal van de skelteraanhangwagen van de elfjarige Morris Thole uit Sittard.

De aanhanger werd in de nacht van 7 op 8 februari gestolen bij zijn huis aan de Stationsdwarsstraat. Zijn moeder plaatste daarop een oproep op Facebook om de aanhanger terug te krijgen, want Morris was door de diefstal behoorlijk overstuur.

Directeur Richard de Beer van Bouwmaat zag het bericht op Facebook voorbijkomen en hij besloot Morris een nieuwe aanhanger cadeau te doen. Woensdag werd Morris met een smoes gevraagd om met zijn aanhanger naar Bouwmaat aan de Dr. Nolenslaan in Sittard te komen en daar kreeg hij tot zijn grote verrassing een fonkelnieuwe aanhanger cadeau. Aan de zijkant is de aanhanger bestickerd met de naam van de weldoener en op de achterkant staat, net als op de gestolen aanhanger, de tekst Morris Transport.

Op carnavalszondag 3 maart rijdt Morris met zijn skelter én aanhanger mee in de grote carnavalsoptocht van Sittard, zo laat zijn moeder weten. “Het Optoch Kommitee heeft zijn inschrijving bevestigd. Hij rijdt niet mee in de Kinderoptocht, want dan trekt hij samen met twee vriendjes een kar met kindjes. Dat had hij al afgesproken voordat zijn aanhanger werd gestolen. En beloofd is beloofd!”

Cookieinstellingen