Werkbezoek deputé Hans Teunissen aan schervenproject De Domijnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 22 februari brengt gedeputeerde Hans Teunissen een werkbezoek aan de werkgroep Archeologie van de gemeente Sittard-Geleen, in het depot van De Domijnen.

Project ‘100 op een hoop: gedumpt en gepimpt’ zet archeologie in de etalage

De werkgroep is al meer dan drie jaar bezig om meer dan 7.000 Romeinse scherven, die in de rivierbeddingen werden opgegraven, te rangschikken, categoriseren en als een Chinese legpuzzel bij elkaar te brengen. Een verschrikkelijk ingewikkeld maar belangrijke klus, die door vele vrijwilligers met een hart voor archeologie wordt uitgevoerd. Het streven is om de scherven te laten analyseren door wetenschappers en tentoon te stellen in de provincie.

‘Natte’ archeologie is een zeldzaamheid in Limburg. Normaal komen archeologiestukken uit opgegraven grafvelden en villa’s. Uit deze scherven komt weer nieuwe informatie uit de Romeinse tijd naar voren. De vele vrijwilligers hebben al duizenden uren besteed aan het in kaart brengen van al deze scherven. Ook zijn een aantal scherven weer tot archeologisch voorwerp gemaakt. Een enorme inspanning die waardering verdient.

Cookieinstellingen