Wachten op de optocht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Met de ongunstige weersvoorspellingen in het achterhoofd namen deze Sittardse optochtkijkers het zekere voor het onzekere.

Paraplu’s zijn ondingen – vooral voor mensen die er geen hebben en naast of achter iemand staan die wel onder een opengeklapt regenscherm droog staat te wezen en ondertussen anderen het zicht op de optocht ontneemt, of – nog erger – omstanders ermee in de ogen prikt. En dus werd ruim voor aanvang van de optocht een partytent opgezet op de Oude Markt. Staat iedereen lekker droog en heeft niemand last van opengeklapte paraplu’s. Achteraf gezien was het niet nodig geweest, want het bleef ondanks de sombere voorspellingen droog tijdens de Sittardse optocht.

Het nadeel van zo’n tent is echter dat je er na de optocht niet even snel de kroeg mee inloopt. Dat kan met een paraplu dan weer wel. Die paraplu waarvan je je ’s ochtends met je katerige kop afvraagt waar je die bent kwijtgeraakt, iets dat menige Sittardse Auw Prins overigens met enige regelmaat overkomt. Op de zondag van de kinderoptocht lopen zij ‘gewapend’ met hun geelblauwe Auw Prinse paraplu’s voor de stadsprins uit tijdens zijn intocht in Sittard. En daarna gaan de heren echt nog niet naar huis. Menige Auw Prins ‘sneuvelt’ vervolgens en ontdekt ’s ochtends dat hij zijn paraplu aan de een of andere tapkast heeft laten hangen…

Overigens is het vandaag geen goed idee om partytenten ergens langs een optochtroute neer te zetten of paraplu’s mee te nemen: de harde wind blaast de tenten de lucht in en paraplu’s klappen dubbel of waaien stuk.

Cookieinstellingen