Wiellie Leurs uit Echt benoemd tot senaatslid Nederlandse Kinderjury

Wiellie Leurs (10) met kinderboekenschrijver Gerard van Gemert (en de feestelijke taart).
Wiellie Leurs (10) met kinderboekenschrijver Gerard van Gemert (en de feestelijke taart).
Foto: © Rob Nijpels

Op woensdagochtend 6 maart werd, tot grote verrassing van hem zelf, Wiellie Leurs (groep 6, BS Angela) uit Echt benoemd als senaatslid van de Nederlandse Kinderjury.

Hij is straks samen met 11 andere kinderen uit Nederland verantwoordelijk voor de keuze van het beste kinderboek 2018. Hij kreeg in de Leeswinkel Echt van De Domijnen de daarbij behorende items uitgereikt door kinderboekenschrijver Gerard van Gemert: een speciale baseball jas, cap en button. Wiellie is een echte lezer en had zich dit jaar voor de tweede keer aangemeld voor de landelijke jury. Hij werd gekozen uit honderden kinderen.

6 maart tot en met 19 mei – Kinder Leesweken Nederland

De installatie gebeurde tegelijkertijd op 12 plekken in Nederland en is de aftrap van de campagne voor de verkiezing van het beste Kinderboek 2018. Alle kinderen (6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar) kunnen stemmen op hun drie favoriete kinderboeken, die in 2018 zijn uitgekomen. Dit kan via: www.kinderjury.nl of via de stemformulieren die o.a. bij alle bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen verkrijgbaar zijn. Onderdeel van de campagne is de installatie van een Senaatsraad met uit elke provincie een kind als lid. Voor Limburg is dit dus 10-jarige Wiellie Leurs uit Echt.

Senaatsraad – 12 kinderen

De senaatsraad zijn de ambassadeurs van de verkiezing en lezen alle boeken van de Leeslijst 2018. Ze bloggen en vloggen en proberen zoveel mogelijk kinderen aan te steken met het boekenvirus. Ze zijn herkenbaar aan hun baseballjas en speciale pet. Ook reiken ze gezamenlijk een prijs uit voor het volgens hen beste kinderboek: de Pluim van de Senaat.

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (www.gerardvangemert.nl) is auteur van jeugdboeken waarin vooral het thema: sport, vaak terugkomt. Van Gemert was meer sportkind dan leeskind en weet als geen ander hoe kinderen aan het lezen te krijgen. In de boeken van hem zit altijd een hoog tempo en de lezer krijgt geen kans om zich te vervelen. Hij heeft een serie geschreven over voetballende kinderen en een serie over hockeyende kinderen, waarin velen zich zullen herkennen. Zijn boeken zijn ook in het buitenland vertaald. Zijn laatste boek is Kief, de goaltjesdief – De spelletjesdief.

Cookieinstellingen