Minister Hugo de Jonge bezocht Sittard-Geleen

Links naast Rik staan minister Hugo de Jonge, deputé Ger Koopmans en Wouter IJpelaar (#4 lijst CDA PS Limburg)
Links naast Rik staan minister Hugo de Jonge, deputé Ger Koopmans en Wouter IJpelaar (#4 lijst CDA PS Limburg)
Foto: L. Smeets

Minister & vicepresident Hugo de Jonge (Volksgezondheid, welzijn en sport) bracht donderdag een bezoek aan Sittard-Geleen.

Dat gebeurde – met het oog op de komende verkiezingen voor Provinciale Staten – op uitnodiging van de lokale afdeling van het CDA.

Hij bracht een bezoek aan de Kredietbank Limburg in Geleen en in Sittard aan de Ophovenerhof, Zuyd Hogeschool en GV Swentibold.

Tijdens het bezoek draaide het vooral om initiatieven van instellingen en verenigingen om iedereen, ook mensen met een beperking, een actieve rol te geven. Bij de Kredietbank was er aandacht voor het effect van schulden op de gezondheid van mensen, bij de Ophovenerhof ging het om het welzijn van mensen met een beperking die daar wonen en/of er een zinvolle dagbesteding vinden en bij Zuyd Hogeschool ging het behalve om het thema ‘volwaardig meedoen met een beperking’ ook om het betrekken van de jeugd bij besluitvorming en politiek. Dat dat laatste wenselijk is bleek tijdens een dialoog tussen studenten en de minister over dat onderwerp. De dag werd afgesloten met een bezoek aan gymnastiekvereniging Swentibold. Zowel Swentibold, hockeyclub Scoop als handbalvereniging V&L gaven voorbeelden van hoe mensen met een beperking er als volwaardig lid meedraaien.

Cookieinstellingen