Zuyd Hogeschool houdt verkiezingsdebat Provinciale Statenverkiezingen

Foto: Zuyd Hogeschool

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart aanstaande wordt maandagmiddag 18 maart bij Zuyd Hogeschool een verkiezingsdebat gehouden tussen kandidaten van de diverse partijen.

Twaalf kandidaten van de dertien partijen die voor Limburg aan de verkiezingen deelnemen hebben positief op de uitnodiging van Zuyd Hogeschool gereageerd en kruisen maandagmiddag verbaal de degens. Alleen Forum voor Democratie heeft tot vandaag nog niet gereageerd op de uitnodiging, zo liet Zuyd Hogeschool desgevraagd weten.

Aan het debat wordt deelgenomen door Hubert Mackus (#3 CDA), Robert Housmans (#1 PVV), Marc van Caldenberg (#1 SP), Joost van den Akker (#2 VVD), Marlou Jenneskens (#3 D66), Aleida Berghorst (#2 PvdA), Pepijn Baneke (#1 GroenLinks), Raimond Franssen (#1 Lokaal Limburg), Francis van der Mooren (#1 ChristenUnie), Toon Peters (#2 DENK), Anne Marie Fischer-Otten (#1 50PLUS) en Peter Loomans (#2 PvdD).

Na een korte pitch, waarin de deelnemers aan het debat zich voorstellen aan het publiek, wordt er gedebatteerd over een aantal thema’s. Enkele van de stellingen die daarbij mogelijk aan bod komen betreffen de ontwikkelingen rond luchthaven Maastricht Aachen Airport, de jeugdzorg, onderwijs, huisvesting van arbeidsmigranten en de energietransitie.

Wie het debat wil bijwonen kan zich daarvoor online aanmelden. Er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar.

» aanmelden

Cookieinstellingen