De lente komt er nu echt aan!

De meteorologische lente is bijna 3 weken geleden begonnen, de astronomische lente begint daags na de verkiezingen voor Provinciale Staten.

En het gaat qua weer duidelijk de goede kant op. Na een stormachtige periode met veel regen, die na carnaval inzette, komen er de komende periode de nodige dagen zonder neerslag en met zon en hogere temperaturen aan.

Het betere weer begon gisteren al een beetje en zet vandaag, op de naamfeestdag van Sint Jozef door. Daar zullen de marktkooplieden, standwerkers, bezoekers van de Sint Joepmarkt, horeca en winkeliers blij mee zijn. Het blijft dinsdag naar verwachting droog. Er staat een zwakke wind (kracht 2) uit westelijke richting en de verwachte maximumtemperatuur bedraagt 11 graden.

In de dagen na Sint Joep worden veel zonnige perioden verwacht bij een temperatuur van om en nabij de 15 graden. De wind waait voorlopig uit westelijke hoek en de kans op regen is klein.

Het nadeel van de goede weersverwachting voor de komende dagen is dat we de prachtige luchten van de afgelopen stormachtige periode voorlopig even kunnen vergeten. Gelukkig maakte Annet Wagener er na enkele stevige maartse buien een paar schitterende foto’s van. Bekijk ze door op de foto boven dit bericht te klikken.

Cookieinstellingen