Sint Joepmarkt is begonnen

Foto:

Vanochtend arriveerden in alle vroegte de eerste marktkooplieden op de Sint Joepmarkt in Sittard om er hun koopwaren uit te stallen.

Rond 08:30 uur was nog lang niet iedereen klaar daarmee, terwijl anderen al hun eerste klanten mochten helpen.

Vandaag staan er tussen de zogenaamde ‘stille kramers’ weer de nodige standwerkers, die met hun vlotte verkoopbabbel hun product aan de man of vrouw proberen te brengen. Meestal verkopen zij slechts één specifiek artikel. Het vaak met humor doorspekte verkoopverhaal dat ze daarbij afsteken verraadt jarenlange ervaring en polijstwerk. En als ze een sessie beginnen is er tussen de kramen vaak geen doorkomen meer aan: dan stokt de stroom marktbezoekers omdat mensen stilhouden om te horen van de wonderbaarlijke eigenschappen van de vlekkenzeep, de voetenzalf, de groentensnijder, tapijtreiniger of gewoon omdat iemand spekjes op rijm verkoopt. Hun kwaliteiten worden beoordeeld door een deskundige jury. Vanmiddag wordt bekend welke standwerker zich Koning van Sint Joep 2019 mag noemen.

De kramen van de Sint Joepmarkt staan op de Markt, Paardestraat, Putstraat, Nieuwstraat, Rosmolenstraat, Tempelplein, Engelenkampstraat, Parklaan, Haspelsestraat, Wolf en Hertzdahlstraat, Ligne, Deken Tijssenstraat, Kloosterplein en Oude Markt. Ook in de winkelstraten staan enkele marktkramen opgesteld. De markt duurt tot 17:00 uur.

Cookieinstellingen