Gemeente neemt besluit over cameratoezicht in Holtum

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op dinsdag 22 januari 2019 is bij een woning aan de Velgraafweg in Holtum een explosief aangetroffen. Vervolgens zijn samen met politie en justitie maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen.

Omdat er tegelijkertijd bij een woning aan de Cypresstraat in Echt en eerder bij een woning op Aan de Linde in Nieuwstadt dezelfde incidenten hebben voorgedaan, heeft op 18 maart 2019 een gezamenlijke driehoek (overleg burgemeesters, politie en Openbaar Ministerie) met de gemeente Echt-Susteren plaatsgevonden. In deze driehoek is de actuele dreiging besproken naar aanleiding van de incidenten met granaten, die in beide gemeentes plaatsvonden.

Dreiging afgenomen

Op basis van de actuele informatie die de gemeente heeft ontvangen van politie en Openbaar Ministerie blijkt dat de dreiging is afgenomen. Politie en Openbaar Ministerie hebben geadviseerd de maatregelen te beëindigen. De gemeente Sittard-Geleen heeft daarom besloten dat vanaf vrijdag 22 maart 2019 geen permanent cameratoezicht meer op de Velgraafweg aanwezig is. De politie zal de Velgraafweg en de omgeving wel onder de aandacht blijven houden. Bewoners worden hierover geïnformeerd middels een brief. De gemeente Echt-Susteren heeft besloten dat het cameratoezicht op Aan de Linde in Nieuwstadt en aan de Cypresstraat in Echt wordt beëindigd.

Reacties

Cookieinstellingen