Fruitbomen geplant in boomgaard Haagsittarderweg

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Leerlingen van basisschool Lahrhof in Sittard plantten vandaag nieuwe fruitboompjes in de boomgaard bij Lahrhof aan de Haagsittarderweg.

De boomgaard is een mooi voorbeeld van een buurtinitiatief. Honderd fruitbomen zijn goed voor 1500 kilogram fruit, zo is de geschatte opbrengst van de fruitboomgaard in Lahrhof. En dat fruit wordt verwerkt tot lekkere jam en stroop.

De kinderen krijgen er uitleg over de boomgaard en proefden van zelfgemaakte stroop. Ze sleepten er met boomstammetjes en hielpen met het planten.

Ook een groep statushouders stak de handen uit de mouwen. Zij hebben de afgelopen dagen gezorgd dat de plantgaten gegraven werden. Ze doen mee vanuit het Participatiehuis waar ze groenonderhoud en vaktaal leren.

Omdat bijen belangrijk zijn voor een goede bestuiving, is er een buurtbewoner die hier extra aandacht aan geeft. Ook verschillende natuurverenigingen doen mee.

De Gemeente Sittard-Geleen steunt buurtinitiatieven van harte, meldt Wethouder Kim Schmitz, die verbonden is aan dit stadsdeel. “Door gezamenlijke inzet blijft het mogelijk om de boomgaard in stand te houden en hier plukken we letterlijk de vruchten van.”

Cookieinstellingen