Sportinformatie- en vrijetijdsmarkt voor mensen met een beperking

Trots op zijn medailles: Free Style Skier Tim Meijers
Trots op zijn medailles: Free Style Skier Tim Meijers
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij zorgboerderij De Ophovenerhof werd zaterdagochtend een informatiemarkt gehouden over sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking.

Bij binnenkomst kon je alvast niet om Tim Meijers heen. De bijna 17-jarige jongen zat te glimmen achter een tafel met medailles.

“Gewonnen met Free Style Ski”, zo laat hij trots weten. Zijn moeder vertelt dat ze met Tim, geboren met het Downsyndroom, jaren geleden op wintersportvakantie waren en samen met hem in een normaal skiklasje les namen. “Het enige dat men van ons wilde weten was of het veilig was voor Tim om mee te doen. En dat was het. Tim is door de jaren heen enorm vooruitgegaan met zijn skivaardigheden en beoefent nu Free Style Ski.” En met succes, want het heeft hem al een paar mooie medailles opgeleverd.

De informatiemarkt werd georganiseerd door Ecsplore in samenwerking met de Ophovenerhof om vragers en aanbieders op het gebied van sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking met elkaar in contact te brengen. Er blijken met name bij ouders van kinderen met een beperking de nodige vragen en onzekerheid te bestaan over de mogelijkheden die door verenigingen worden geboden. En andersom zoeken sportverenigingen ook vaak naar leden voor hun G-teams, sportteams voor mensen met een beperking.

In de Ophovenerhof stonden diverse verenigingen klaar om tekst en uitleg te geven. De organisatie van de Kennedy mars, Swentibold mars en Mini mars; Gymnastiekvereniging Swentibold; Atletiekvereniging Unitas; Hockeyvereniging Scoop; Handbalvereniging Vlug & Lenig; een bowlingvereniging; Stichting MEE (ondersteunt mensen met een beperking); en Careless Running (ontspanning door rennen of wandelen voor moeders van kinderen met een intensieve zorgbehoefte) gaven er acte de présence en er was informatie beschikbaar over De-talentenschool.nl (zinvolle invulling van de vrije tijd voor kinderen) en De Haamen multisport en beweeggroep.

Een mooi initiatief dat herhaling verdient!

Cookieinstellingen