Twee Albanezen opgepakt voor betrokkenheid bij hennepteelt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie heeft maandag 1 april in Geleen twee Albanezen van 30 en 19 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij de productie van verdovende middelen.

De mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden bij drie garageboxen vol met attributen die gebruikt worden in hennepkwekerijen. Alles is in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen maandag omstreeks 13:00 uur tijdens een onopvallende surveillance een bestelauto rijden die hun aandacht trok. Net voordat ze de auto aan de kant wilden zetten zagen ze dat deze stopte bij een rijtje garageboxen aan de Vuling. Vervolgens zagen ze dat twee mannen allerlei spullen van de auto naar de garageboxen brachten maar ook andersom, van de garageboxen naar de bestelauto. Al snel zagen de agenten dat het spullen waren die gebruikt worden bij de hennepteelt. Het betrof onder andere koolstoffilters, transformatoren, plantenpotten en ook een paar kilo hennepresten. Alle apparatuur en de bestelauto zijn in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Cookieinstellingen