Veel belangstelling voor boek over geschiedenis Broeksittard

V.l.n.r. Jan Schrijen (burgemeester Valkenburg), Frank Maassen, Frans Walraven en burgemeester Sjraar Cox.
V.l.n.r. Jan Schrijen (burgemeester Valkenburg), Frank Maassen, Frans Walraven en burgemeester Sjraar Cox.
Foto: SGN

Zaterdagmiddag werd in het gemeenschapshuis van Broeksittard onder grote belangstelling het boek 1817-2017 Broeksittard 200 jaar bij het Koninkrijk der Nederlanden gepresenteerd.

Het 118 pagina’s tellende boek verhaalt over de geschiedenis van een dorp dat na de val van Napoleon door een in het grenstraktaat van Aken (1816) vastgestelde grens niet langer op Duits (Pruisisch) maar op Nederlands grondgebied kwam te liggen. Het is geschreven door Frans Walraven en Frank Maassen en vormt een tastbare en waardevolle afsluiting van de viering van het feit dat Broukzitterd 200 jaor bie ’t Holles hoort.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan burgemeester Sjraar Cox en zijn collega uit Valkenburg, Jan Schrijen, wiens roots en een belangrijk deel van zijn familiegeschiedenis in Broeksittard liggen.

Het boek is in een beperkte oplage van 300 stuks verkocht, waarvan ruim de helft al bij voorintekening was gereserveerd. De resterende exemplaren zijn te koop in de lokale boekhandel. Het boek kost €18,50.

Cookieinstellingen