Behalve Leven Sittard ook café ‘t Sjterfhoes en Brasserie Eigenwijs ter overname

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ligt het aan de tijd van het jaar of is het puur toeval? Vermoedelijk het laatste en nee, er is geen enkel verband tussen deze drie zaken.

Na de melding dat lunchroom Leven op de Voorstad in Sittard ter overname is aangeboden volgden de namen van nog twee bekende Sittardse horecazaken waarvoor een nieuwe uitbater wordt gezocht.

De bekendste naam is die van café ’t Sjterfhoes op het Sittardse Kerkplein. “Als er geen overnamekandidaat komt is het wat mij betreft ook prima en ga ik lekker door in deze oer-Sittardse kroeg”, laat uitbater Richard Schmeits desgevraagd weten. Over wat zijn plannen zijn als zich een geschikte overnamekandidaat meldt wil hij zich vooralsnog niet uitlaten, behalve dan dat het een volgende stap in de horeca betreft.

Een volgende stap wil ook uitbater Ramon Pfennings van Brasserie Eigenwijs op de hoek van de Molenbeekstraat en Helstraat zetten, maar niet per se op horecavlak. “Ik heb door de jaren heen hier een goedlopende zaak neergezet en ben nu toe aan nieuwe uitdaging”, zo laat hij weten.

Reacties

0