De schop in de grond voor de Engelenhof in hartje Sittard

Voorbereidende werkzaamheden gestart in mei 2019
Voorbereidende werkzaamheden gestart in mei 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op het terrein dat wordt begrensd door stadswal Fort Sanderbout, Pullestraat, Putstraat en Paardestraat zijn na jaren vertraging nu dan de werkzaamheden gestart.

De plannen om daar nieuwbouw te realiseren dateren al van 15 jaar geleden en zijn in de loop der jaren diverse keren aangepast. Maar nu is er dan eindelijk beweging op het terrein waar in het verleden het Sirkel Theater en daarvoor drukkerij Alberts gevestigd waren. De midden op het terrein gelegen oude moutschuur blijft behouden.

» Sittardse ‘moutschuur’ wordt niet gesloopt

Momenteel wordt op het bouwterrein archeologisch onderzoek gepleegd. Daarvoor zijn een aantal proefsleuven gegraven, die later gebruikt kunnen worden voor het aanleggen van de riolering op het terrein.

In de Engelenhof worden in totaal 33 stadswoningen en appartementen gebouwd. Het wordt een autovrij woongebied, zonder parkeer- of geluidsoverlast voor omwonenden. Elke bewoner krijgt de beschikking over een eigen parkeerplaats in de bewaakte, afgesloten en op loopafstand gelegen parkeergarage (Oda-parking).

Cookieinstellingen