Aanstaande zaterdag: Sjtoere Manne Daag in Sittard

Touwtrekwedstrijden op 15 juni.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds enkele jaren vindt in het gezellige Sittardse stadscentrum daags voor Vaderdag de Sjtoere Manne Daag plaats.

Dan is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. In de historische binnenstad van Sittard vinden tijdens de Sjtoere Manne Daag van 12:00 tot 17:00 uur namelijk tal van activiteiten voor stoere kerels plaats!

Al lopend door de historische binnenstad van Sittard stuit je op toffe vaderdagactiviteiten. Zo verandert de Markt in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel ‘Sterkste Team van Sittard’, krijg je een rondleiding bij de Stadsbrouwerij Ambrass, aanschouw je stoere voertuigen, word je getrakteerd op allerlei lekkers en is er livemuziek en kidsvermaak aanwezig. Een en al spektakel voor de grote én de kleine man.

Touwtrektoernooi op de Markt

Als vast onderdeel van Sjtoere Manne Daag keert ook dit jaar weer voor de derde keer op rij het Sittardse Touwtrektoernooi terug. De historische Markt verandert in één groot strijdtoneel waar teams van 5 personen strijden om de titel ‘Sterkste team van Sittard’. Met een lekker muziekje op de achtergrond en een ijskoud drankje in de hand is dit spektakel de moeite waard om te komen bekijken.

Interesse om samen met je vrienden deel te nemen aan het touwtrektoernooi? Klik dan hier voor meer informatie.

Ontmoet de politie

Speciaal voor de stoere kids en papa’s komt de politie op bezoek. Altijd al eens in een politieauto willen rondkijken? Of van een echte politieagent willen horen hoe zijn werkdag er nu precies uitziet? Voor de kleine man is dit de uitgelezen kans om de politie te ontmoeten. Ontmoet de politie op de kruising Brandstraat-Walstraat-Limbrichterstraat.

VR Experience

Ontsnap aan de realiteit en geef je volledig over aan de virtuele wereld. Bij het Escape Centrum Limburg op de Helstraat mag je deze middag gratis gebruik maken van de nieuwste VR attractie: de VR Racing Playseats. Neem plaats in de stoel van Max Verstappen of een andere stoere bolide en voel je even een echte coureur.

Stoere legerauto’s

Ben jij een autofan? Of misschien een leger fan? Op de Paardestraat in Sittard worden diverse historische 4×4 legerauto’s gepresenteerd, afkomstig uit een privé verzameling van de merken Landrover en Austin.

Bier Pubquiz bij Ambrass in de Gats

Neem een kijkje in de stadsbrouwerij van Sittard. Speciaal voor het Vaderdagevent opent Brouwerij Ambrass haar deuren. Een perfect moment om kennis te maken met de sfeervolle gewelvenkelder. Voor de echte bierliefhebbers wordt er een pubquiz georganiseerd. De quiz start om 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

Say Cheese

Vereeuwig deze dag in een foto samen met pap (of het hele gezin). Op de Walstraat staat een enthousiaste gastheer klaar die de perfecte foto mét leuke achtergrond maakt. De foto wordt ter plekke uitgeprint om ter herinnering mee naar huis te nemen. Zet je foto op social media met #sjtoeremannedaag en maak kans op een dinercheque van een restaurant in de binnenstad van Sittard.

BBQ- en Muziekroute

Ondernemers op de Steenweg pakken uit met een heuse BBQ route die bij Slagerij Vink van start gaat met een mals stukje vlees. Diverse andere ondernemers maken de BBQ-beleving compleet met sausjes, salades en nog meer lekkers. Al lopend over de ‘Sjteivig’ verrassen singer-songwriters, funky artiesten, jong muzikaal talent en een akoestisch bandje je met live optredens.

Handlettering: een persoonlijk kaartje voor pap

Handlettering is helemaal hip en happening. Rachel van Wildflower Ranch is tijdens Sjtoere Manne Daag op de Markt aanwezig om een persoonlijk kaartje voor Vaderdag te maken. Neem gerust ook zelf plaats om aan de slag te gaan met de meest sierlijke letters en figuren.

In vuur en vlam

Klaar voor flinke portie vuurspuw-actie? De vuurspuwer weet je vast en zeker te verrassen. Een reizende act die je door de hele binnenstad kan aantreffen.

Breakdance moves

Schuilt er een geweldige danser in jou? Ontdek het tijdens de breakdance workshop aangeboden door Urban Dance Factory. Trek je vader mee de dansvloer op en verzamel om 12:30 uur op de Markt in Sittard. Ga onder begeleiding van een professionele breakdancer samen aan de slag. Voelt toekijken toch wat comfortabeler? Dat kan ook! Tijdens de pauzes van het touwtrektoernooi geniet je van geweldige breakdance optredens.

Knutselhoek op de Voorstad

Speciaal voor de kids is er een knutselhoek ingericht. Hier maak je het mooiste Vaderdag cadeau voor papa. Van een zelfgemaakte stropdas tot een stoer leren armbandje mét naam. Stiekem ook leuk om zelf te dragen.

De Stoerste Papa van Sittard verkiezing

Als vast onderdeel van het Vaderdagevent gaan we wederom op zoek naar de Stoerste papa van Sittard. Om 13:30 uur vindt de uitreiking van de verkiezing plaats.

De Sjtoere Manne Daag 2019 is gratis toegankelijk.

'

Reacties

article
164357
Sinds enkele jaren vindt in het gezellige Sittardse stadscentrum daags voor Vaderdag de Sjtoere Manne
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190612/aanstaande-zaterdag-sjtoere-manne-daag-in-sittard/
2019-06-12T20:14:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/05/18121917/touwtrekwedstrijd-markt-sittard-sjtoere-manne-daag.jpg
Sittard, Sjtoere Manne Daag
Nieuws