SP verdwijnt uit gemeenteraad Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De SP-fractie verdwijnt uit de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Na Ivo Tillie stappen nu ook Tom Baars en Felix van Ballegooij uit die partij.

Fractievoorzitter Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij sluiten zich aan bij de PvdA. Die partij verspreidde daarover onderstaand persbericht.

Links bundelt krachten in PvdA Sittard-Geleen

Raadslid Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij van Sittard-Geleen maken per direct de overstap van de SP naar de Partij van de Arbeid (PvdA).

Hierdoor vormen Paul Kubben en Tom Baars samen met burgerleden Anieta Koenen en Ceriel Lucker de fractie. Felix van Ballegooij blijft lid van het college van B&W, vanaf vandaag namens de PvdA.

Goede samenwerking op links

Paul Kubben, fractievoorzitter en politiek leider van de PvdA is enthousiast over deze krachtenbundeling: “Onze samenwerking was sinds de start van de coalitie al goed; zowel op de inhoud als op persoonlijk vlak. Zo hebben we bijvoorbeeld als PvdA-fractie samen met wethouder Felix van Ballegooij aan de wieg gestaan van het ‘experiment bijverdienen in de bijstand’. Vanaf 1 juli dit jaar worden minimaal honderd mensen met een bijstandsuitkering in de gelegenheid gesteld om een beperkt bedrag bij te verdienen voor maximaal twee jaar. Door deze groep vertrouwen te schenken, en waardig te behandelen, is er een grote kans dat deze mensen ook sneller uitstromen richting een baan. Dit soort praktische zaken gaan wij vanaf nu in versterkte vorm samen oppakken.”

PvdA meer logische keuze dan SP

Tom Baars: “Ik vind samenwerking op links in deze tijd heel erg belangrijk, ook in Sittard-Geleen. De SP wil juist minder samenwerking en daar bereik je in mijn ogen niks mee. Ik ga de komende jaren met mijn collega’s door met het socialer maken van onze gemeente.”

Felix van Ballegooij: “De overstap van de SP naar de PvdA was natuurlijk geen gemakkelijke beslissing. Voor mij niet, en voor Tom evenmin. We zijn beiden al lange tijd actief voor de SP. Met spijt in ons hart hebben we allebei geconstateerd dat de huidige koers van de SP niet meer bij ons past. En het ziet er niet naar uit dat dit op afzienbare termijn gaat veranderen. De manier waarop de PvdA in Sittard-Geleen actief is, spreekt ons aan. De PvdA heeft een duidelijke sociale en duurzame koers en daar voelen we ons bij thuis. Iedere inwoner van Sittard-Geleen moet zeker kunnen zijn van een inkomen en van een betaalbare woning. Daar heb ik me het afgelopen jaar als wethouder iedere dag voor ingezet en dat blijf ik doen.”

Raadslid Ivo Tillie, die eerder dit jaar afscheid nam van de SP en als zelfstandige Fractie Tillie door is gegaan, blijft – zoals destijds aangegeven – achter wethouder Felix van Ballegooij staan.

Reacties