Een schoon initiatief: Schoonwandelen in Epen

Foto: © Visit Zuid-Limburg

Om zwerfafval in het buitengebied tegen te gaan, hebben de ondernemersvereniging Epen, de gemeente Gulpen-Wittem, Reinigingsdiensten Rd4 en Visit Zuid-Limburg de handen ineen geslagen.

Op bestaande wandelroutes in Epen zijn sinds kort diverse afvalplekken ingericht en voor wie graag wil ‘schoonwandelen’ zijn er speciale afvalzakjes verkrijgbaar. Op 19 juni vond de officiële aftrap plaats.

Strijd tegen zwerfafval in buitengebied van het Heuvelland

In het met vijf sterren bekroonde Heuvelland liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en de Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen er rustig voort. Je kunt dit gebied wandelend of fietsend verkennen. Het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes biedt hiertoe volop mogelijkheden.

Waar mensen recreëren komt echter ook afval vrij.

Om het landschap mooi te houden en zwerfafval in het buitengebied tegen te gaan wordt een beroep gedaan op de recreant. De Visit Zuid-Limburg winkels en lokale ondernemers in Epen geven gratis afvalzakjes uit aan wandelaars die het wandelen willen combineren met het oprapen van zwerfafval; het schoonwandelen. Met het schoonwandelen en het plaatsen van afvalbakken hopen de samenwerkende partijen op een mooie, afvalvrije omgeving.

Cookieinstellingen